Backend و Frontend چیست و چه تفاوت هایی دارند؟

برنامه نویسی و ساختن یک اپلیکیشن دارای حوزه های زیاد و مرتبطی است. دسته بندی های مختلفی را هم میتوانیم برای این حوزه ها در نظر بگیریم. یکی از کلی ترین تقسیم هایی که میتوانیم برای یک اپلیکیشن داشته باشیم، این است که آنرا به دو بخش Backend و Frontend قسمت کنیم. برای این که با Frontend، Backend و تفاوت های آنها آشنا شوید، با برنامه چی همراه باشید.


Front به چه چیزی گفته میشود؟

فرانت اند Frontend چیست

همه ی ما تجربه ی کار کردن با برنامه ها را داشته ایم. این برنامه ها ممکن است روی کامپیوتر، موبایل، لپتاپ یا هر دستگاه دیگری بوده باشند. مسئله مهم این است که همه اپلیکیشن هایی که با آنها کار کرده اید دارای دو قسمت اصلی Frontend و Backend هستند.

Front در اصطلاح به قسمتی از برنامه گفته میشود که کاربر با آن سر و کار دارد. یعنی وقتی که برنامه را باز میکنید و با محیط آن روبرو میشوید، در حقیقت در حال کار کردن با بخش فرانت یا همان (Frontend) هستید. Frontend به بخشی از نرم افزار گفته میشود که طراحی های گرافیکی، رابط کاربری، منوها، پس زمینه ها، رنگ ها و غیره را شامل میشود.


Back به چه چیزی گفته میشود؟

همانطور که گفتیم، هر نرم افزار دو بخش Frontend و Backend دارد. در مورد بخش فرانت اند توضیحاتی دادیم. اما اگر بخواهید بدانید که Backend جه قسمت هایی را شامل میشود باید یک مقدار از قدرت تصور خودتان کمک بگیرید.

بک اند Backend چیست

Backend را میتوان به زبان ساده، پشت صحنه ی اپلیکیشن تعریف کرد. یعنی در حقیقت در پس زمینه یا همان پشت صحنه اپلیکیشن شما اتفاقاتی در حال رخ دادن هستند که شما از آنها خبر ندارید. به عنوان مثال هنگامی که یک فرم اینترنتی را پر میکنید و دکمه ازسال را لمس میکنید، اپلیکیشن شروع به ارسال اطلاعات به سرور و نوشتن آنها روی دیتابیس های میکند. شما هیچکدام از مراحل این فرآیند را نمیبینید، فقط در انتها ممکن است یک پیغام برای شما ظاهر شود: اطلاعات با موفقیت ارسال شد.

میتوان گفت قلب تپنده ی نرم افزار و هر برنامه ای که با آن کار میکنید، Backend آن نرم افزار است. همه ی کد ها و قسمت هایی که سرعت، امنیت و عملکرد اپلیکیشن را تامین میکنند در حوزه Backend قرار میگیرند. شما نمیتوانید قسمت backend نرم افزار ها را ببینید. زیرا همه چیزی که شما را با اپلیکیشن مرتبط میکند، همه در قسمت Frontend قرار دارند.


حالا میدانیم یک اپلیکیشن از چه قسمت هایی تشکیل شده است

فرانت اند و بک اند

همانطور که تا اینجای مقاله بررسی کردیم، برنامه هایی که ما با آنها کار میکنیم دارای دو قسمت کلی هستند. یک بخش به نام فرانت-اند که پیش روی کاربر قرار میگیرد و همه کار های کاربر با آن انجام میشود.
یک بخش دیگر به نام بک-اند هم وجود دارد که نقش پشت صحنه را در برنامه های ما بازی میکند. ما نمیدانیم که در پشت صحنه چه میگذرد، اما در نهایت چیزی را میبینیم که میتوانیم به راحتی آنرا درک کنیم و با آن کنار بیاییم. پس ممکن است در پشت صحنه اوضاع کاملا با چیزی که شما روی صحنه میبینید تفاوت داشته باشد.


یک برنامه نویس Frontend چه کارهایی انجام میدهد؟

frontend backend

یک برنامه نویس Frontend باید بتواند طراحی ظاهری اپلیکیشن را انجام بدهد. تنظیم کردن ظاهر هم نیاز به دانش گرافیکی و هم نیاز به دانش برنامه نویسی دارد. یعنی برای طراحی آیکون ها و المان ها یا برای ست کردن رنگ ها با یکدیگر باید با گرافیک آشنایی داشته باشد.

از طرفی هم برای چیدن المان ها در صفحه و اینکه چه چیزی باید در کجا قرار بگیرد، یا اینکه رفتار المان ها در شرایط مختلف چگونه باشد، به دانش برنامه نویسی هم نیاز است. معمولا زبان هایی مانند CSS در طراحی وب و XML در برنامه نویسی اندروید برای این کار ساخته شده اند.


یک برنامه نویس Backend چه کارهایی انجام میدهد؟

برنامه نویس بک اند

برنامه نویس های Backend بیشتر با قلب تپنده ی نرم افزار سر و کار دارند. یعنی هرکاری که یک اپلیکیشن میتواند انجام بدهد را مدیون برنامه نویس های بک-اند خود است. بدون وجود برنامه نویس های Backend همه نرم افزار ها فقط پوسته های زیبایی هستند که نمیتوانند هیچ کاری برای شما انجام بدهند. میتوان گفت بیشتر سنگینی یک اپلیکیشن بر دوش برنامه نویس های Backend قرار دارد.


نظر و تجربه شما

به نظر شما برنامه نویس های بک-اند و فرانت-اند چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند و چه کار هایی را انجام میدهند؟ آیا شما تجربه کار کردن به عنوان یک برنامه نویس را داشته اید؟ نظرات و تجربه های خودتان را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

درباره نویسنده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا