مهارت های کدنویسی که توانایی شما را در دیجیتال مارکتینگ افزایش می دهد

طیف وسیعی از نرم افزارهای کدنویسی و بازاریابی برای پلتفرم های دیجیتال مارکتینگ وجود دارند که شما از آنها می توانید برای رقابت استفاده نمایید و خواسته های کاربران خود را که با پیشرفت تکنولوژی افزایش می یابند، برآورده نمایید. برای آشنایی با انها با برنامه چی همراه باشید.

این مقاله دارای قسمت های زیر است:
چرا دیجیتال مارکتینگ اهمیت دارد؟
جاوا
جاوا اسکریپت
پایتون
SQL
Bash
از همین امروز یادگیری کدنویسی را شروع کنید
منابع بیشتر برای مطالعه


چرا دیجیتال مارکتینگ اهمیت دارد؟

امروزه دیجیتال مارکتینگ عمدتا مبتنی بر اطلاعات و داده ها است و برای برتری داشتن در رقابت ها، لازم است که از نرم افزارهای مناسب در بخش های مختلف دیجیتال مارکتینگ استفاده نمایید تا با یک روش اصولی و عاقلانه هزینه ها را کاهش داده و بازده سرمایه گذاری را افزایش دهید و این امر جز با استفاده از کدنویسی میسر نخواهد بود.

دوره ای که بازاریابان می نشستند تا برنامه نویسان کارها را پیش ببرند، گذشته است. امروزه بازاریابان از رمز و رازهای زیادی در کار خود استفاده می نمایند و برای کسب بهترین نتایج همیشه در حال بحث و مشورت با برنامه نویسان و یا حتی کدنویسی هستند.

به این ترتیب توسعه دهندگان باید همیشه در بالاترین نقطه قرار بگیرند. آنها باید به زبان های مختلف برنامه نویسی در پلتفرم های بازاریابی تسلط داشته و درک درستی از زمان استفاده آنها داشته باشند.

در این متن به یک بررسی اجمالی از زبان های مختلف کدنویسی می پردازیم که می توانید با استفاده از آنها در دنیای بازاریابی آنلاین، کارهای مختلف را به نحو احسن انجام دهید.


جاوا Java

کدنویسی java جاوا

میتوان گفت اگر میخواهید برنامه نویسی موبایل (مخصوصا اندروید) را دنبال کنید، زبان جاوا بهترین گزینه است. بیشتر موبایل هایی که در ایران وجود دارند از سیستم عامل اندروید استفاده میکنند. بنابراین میتوانیم به راحتی متوجه این موضوع بشویم  که برنامه نویسی اندروید هم کاربرد و طرفداران بیشتری دارد.

کمپانی گوگل که مالک سیستم عامل اندروید است، زبان جاوا را به عنوان زبان رسمی برای ساخت اپلیکیشن های اندروید معرفی کرده است. بنابراین بهترین زبان برای شروع ساخت اپلیکیشن های اندرویدی، زبان جاوا میباشد.

جاوا یک زبان شی گرا است. یعنی برای یادگیری آن مجبورید مفاهیم برنامه نویسی شی گرا را بیاموزید. مفاهیم شی گرایی هم بین تمام زبان های شی گرا مشترک میباشند. پس اگر آن را یاد بگیرید، قسمت مهمی از همه زبانهای شی گرا را نیز آموخته اید. دوره آموزش کدنویسی به زبان جاوا را میتوانید در برنامه چی مشاهده کنید.


جاوا اسکریپت JavaScript

کدنویسی جاوا اسکریپت

اگر شما با کدهای ردیابی گوگل کار می کنید، مانند اجرای ردیابی یا آنالیز ترافیک سایت پس زبان جاوا اسکریپت بار بیشتری را در این زمینه برای وب سایت شما انجام خواهد داد.  مواردی که باید در مورد آن آشنایی داشته باشید در زیر آمده است:

هنگام تنظیم کد ردیابی  در وب سایت خود، گوگل به شما دستور می دهد که قطعه فوق را درست بعد از برچسب <head> در هر یک از صفحات سایت خود به سورس سایت اضافه کنید.

این یک مثال خوب از کد نوشته شده در JavaScript است. تقریبا هر کد ردیابی یا آمارگر در جاوا اسکریپت نوشته شده است. این بهترین زبان کدنویسی مورد استفاده در هنگام اجرای کد های ردیابی یا آنالیزگر در هر مرحله از توسعه وب سایت است.

به غیر از CSS و HTML، جاوا اسکریپت نیز اغلب رایج‌ترین زبان برنامه نویسی در توسعه وب است. برای داشتن امکاناتی مانند پاپ آپ ها یا اسکرول کردن خودکار، انیمیشن ها و… در وب سایت خود باید از کدهای نوشته شده در جاوا اسکریپت بهره ببرید.

گیف کدنویسی

در حقیقت، تمام قطعه کدها برای ابزارهایی مانند Google Analytics، فیس بوک،Ads  Google، Crazy Egg، Reddit، Hotjar و DoubleClick در جاوا اسکریپت نوشته شده اند.

اگر می خواهید جزئیات دقیق و صحیح از ردیابی و آنالیز و داده های با کیفیت بالا به شما ارائه شود، مثل داده های خامی که در  Google Analytics پردازش می شوند و یا اضافه کردن پارامتر اضافی به کد ردیابی موجود در وب سایت در هر پلتفرم بازاریابی، باید از کدنویسی JavaScript استفاده کنید.

جاوا اسکریپت نیز بهترین زبان برای ایجاد یک الگوریتم پیش بینی ساده است که به سایت شما کمک می کند تا به صورت یکپارچه با Google ارتباط برقرار کند یا به صورت خودکار چندین وظیفه تکراری را در تبلیغات Google بویژه پاپ آپ (PPC) انجام دهد.

داشتن دانش پیشرفته کدنویسی جاوا اسکریپت نیز  زمانی مفید است، که می خواهید از مزایای استفاده از امکاناتی مانند عبور یا دور زدن  از  (مدیریت یکپارچه تهدید) یا UTM سایت های مختلف، استفاده کنید.


پایتون Python

پایتون از جنبه های مختلفی مانند گرامر و سطوح های پیچیدگی زبان برنامه نویسی، مشابه زبان جاوا اسکریپت است.

جاوا اسکریپت یک زبان کدنویسی front end است، از این رو برای برنامه نویسی اپلیکیشن بازی ها و یا رابط کاربری وب سایت ها بسیار مناسب است، اما زبان پایتون یک زبان برنامه نویسی پس رو یا back-end است و برای برنامه نویسی  وظایف جانبی در هنگان توسعه وب سایت و سرور ها، گزینه بسیار مناسب تری است.

پایتون رایج ترین زبان کدنویسی مورد استفاده در تحلیل داده ها در پلتفرم های بازاریابی امروزی است. این یک روش قدرتمند است که با کمی کدنویسی ساده در اتوماسیون سازی بازاریابی های مختلف به کار می رود.

به طور معمول، یک بازاریاب دیجیتال باید داده ها را با جستجو در رسانه های اجتماعی، موتورهای جستجوگر بهینه سازی (SEO) و دیگر عوامل بازاریابی که امروزه استراتژی های بازاریابی را تشکیل می دهند، داده ها را استخراج و پردازش نماید.

کدنویسی پایتون

جمع آوری، تجزیه و تحلیل و تشخیص چنین داده هایی بدون استفاده از نوعی از اتوماسیون تقریبا غیرممکن است. خوشبختانه اینجا دقیقا جایی است که پایتون وارد می شود. این زبان به شما اجازه می دهد تا با یک کدنویسی شخصی سازی شده، از محتوای گسترده پلتفرم های مختلف بازاریابی  مطلع شده و آنها را تجزیه و تحلیل نمایید.

این کد شخصی سازی شده می تواند در تشخیص خطوط خطا و ایجاد روش های اصلاحی برای آنها و همچنین راه اندازی کمپین دیجیتال مارکتینگ بسیار مفید باشد.

به عنوان یک توسعه دهنده و برنامه نویس زبان پایتون، شرکت های فعال در دیجیتال مارکتینگ همیشه به خدمات شما برای ایجاد کدهای جدید در زمینه داده کاوی، شاخص های سئو، نظارت بر روند رقبا و سایر وظایف استفاده شده در اتوماسیون، نیاز خواهند داشت. بنابراین این زبان برنامه نویسی باید در بالای لیست شما در زمینه مهارت های مجموعه کد نویسی قرار گیرند.

بله، بازاریابان در محیط های دیجیتالی امروز، به طور فزاینده ای با دانش و کاربردهای پایتون در فعالیت های روزانه خود روبرو هستند. با این حال در زمان هایی که نیاز به یک کدنویسی پیشرفته پایتون وجود دارد، استفاده از یک برنامه نویس متخصص ضروری است.

فرض کنید شما می خواهید یک برنامه یادگیری ماشینی و یا یک پروژه تحلیلی و پیش بینی را اجرا نمایید. قطعا پایتون زبانی است که می تواند برای شما قابل استفاده باشد.


SQL

SQL یک زبان برنامه نویسی است که برای مدیریت داده ها طراحی شده است که به عنوان رابطی با یک سیستم مدیریت پایگاه داده انجام وظیفه می کند.

بارها اشاره شده است که کارهای بازاریابی دیجیتال که بر پایه داده ها بنا شده اند، به مرو با افزایش داده ها رشد می کنند و بزرگتر می شوند. برای تعریف چنین داده هایی، انجام عملیات روی آنها و تحلیل آنها نیاز به زبان برنامه نویسی مانند SQL دارید.

sql

SQL قادر به تجزیه و تحلیل ساده و سریع میلیون ها خط داده است، کاری که زبان برنامه نویسی مایکروسافت و اکسل قادر به انجام آن نیستند.

اگر بخواهید به یک جدولی شامل پایگاه عظیمی از داده ها و یا به اعماق پایگاه داده های یک شرکت دسترسی داشته باشید، آسان ترین روش استفاده از SQL برای فراخوانی داده هاست. همچنین SQL فراخوانی پیشرفته داده های گوگل آنالیز و حتی بیشتر از آن را اسان می نماید.

به زبان ساده می توان گفت شما هر وقت نیاز به تحلیل جداولی با ده ها میلیون خط داده یا مدیریت داده های گوگل آنالیز داشته باشید، SQL راهکار شما خواهد بود.


بش Bash

bash

در نهایت برای اینکه بتوانید خود را یک توسعه دهنده شایسته و واجد شرایط بدانید، باید کمی هم بش را یاد بگیرید.

اگر چه بش جزء محبوب ترین زبان های برنامه نویسی نیست، اما زبان اصلی کامپیوترهای با سیستم عامل لینوکس است.

این بدان معنی است که اگر شما می خواهید گزارش های اتوماسیون خود را در پلتفرم های مختلفی که در کامپیوترهای ابونتو که رایج ترین سیستم عامل برای پردازش ابری است، داشته باشید، نیاز به یادگیری بش خواهید داشت.

این زبان همچنین یک زبان برنامه نویسی برای اکثر سرورهای داده است که به عنوان یک فرصت برای یک  برنامه نویس به شمار می رود.


از همین امروز یادگیری کدنویسی را شروع کنید

کدام یک از زبان های برنامه نویسی برای شما بهتر است؟ پاسخ این سوال هرچه باشد یک چیز کاملا مسلم است و آن این است که اگر شما یک زبان برنامه نویسی را فرا بگیرید، یادگیری بقیه بسیار آسان و ساده خواهد بود. زیرا شما منطق پایه ای پشت هر زبان برنامه نویسی را درک کرده اید.

گیف یادگیری

چرا مهم است که بیش از یک زبان برنامه نویسی مورد استفاده در دیجیتال مارکتینگ را بیاموزیم؟ با این کار شما به عنوان یک توسعه دهنده که ارائه دهنده خدمات هستید، چشم انداز درآمد خود را افزایش خواهید داد. محدود کردن دانش خود به یک یا فقط چند زبان برنامه نویسی، باعث کاهش درآمد بالقوه شما خواهد شد و این برای یک کسب و کار اصلا عاقلانه نیست.

همچنین میتوانید همه سوالات خودتان درباره مهارت های کدنویسی را در قسمت نظرات (همین پایین) بپرسید تا به سرعت به آنها پاسخ بدهیم.


منابع بیشتر برای مطالعه

از لینک هایی که در زیر برای شما آماده کرده ایم میتوانید برای مطالعه بیشتر در این زمینه استفاده کنید:

About The Author

2 در مورد “مهارت های کدنویسی که توانایی شما را در دیجیتال مارکتینگ افزایش می دهد”

  1. مهدی صادقی

    سلام به شما
    مهدی صادقی هستم و خوشحالم با سایت شما برخورد کردم و باهاتون آشنا شدم.
    من در حال گذراندن دوره دیجیتال مارکتینگ هستم. دوره یکساله هست. به نظر شما از چه زبان برنامه نویسی شروع کنم؟ من هیچ تجربه ی برنامه نویسی ندارم. فقط کمی مطلب کار کردم در حد پروزه های دانشگاه. نظر شما از چه زبانی شروع کنم؟

    1. سلام و خسته نباشید خدمت شما دوست عزیز.
      ممنونم از نظر خوبتون. بنظرم اول حوزه ای که علاقه دارین کار بکنین رو انتخاب کنین. یعنی پلتفرم های مورد علاقه تون چه چیزایی هستن؟ وب، اندروید، دسکتاپ یا پلتفرم های بیشماری که وجود دارن. برای اندروید میتونین از زبان جاوا شروع کنین و با کاتلین ادامه بدین. برای وب هم بصورت خیلی کلی بگم میتونین از HTML و CSS شروع کنین و به سمت جاوا اسکریپت و PHP و زبان های این حوزه جلو برین. البته اگر سوال های دقیق تری توی ذهنتون هست بهتره اون ها رو بپرسین که بتونیم بهتر راهنمایی کنیم. امیدوارم توی زمینه ای که انتخاب کردین موفق باشین 😉

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا