اپلیکیشن چندم نقد و بررسی و دانلود تقویم و ابزار اسلامی

یکی از مشکلاتی که کاربران ایرانی گوشی های اندرویدی با آن روبرو هستند، عدم وجود تقویم های شمسی و اختصاصی مناسب برای کشور و فرهنگ ما میباشد. یعنی به صورت پیشفرض این امکان روی سیستم عامل اندروید وجود ندارد که بتوانیم با اپلیکیشن های تقویم و برنامه ریزی، بر اساس تقویم شمسی و رسمی خودمان کار کنیم. در میان این اپلیکیشن های تقویم، برخی از آنها میتوانند امور مذهبی شما را هم مدیریت کنند. در این مقاله میخواهیم یکی از اپلیکیشن های برتر تقویم ایرانی را بررسی کنیم. با برنامه چی برای بررسی جعبه ابزار مذهبی و اپلیکیشن چندم همراه باشید.

نقد و بررسی و دانلود اپلیکیشن چندم

اپلیکیشن چندم چیست؟

تقویم چَندُم برنامه ای جدید از استودیوی گروه برنامه نویسی کینگ روید برای کاربران دستگاه‌های اندرویدی است. چندم، این امکان را برای کاربران فارسی‌ زبان فراهم می‌آورد تا بتوانند کلیه رویدادهای تقویم را در نمایی زیبا مشاهده کرده و برنامه‌ریزی روزانه، هفتگی و ماهانه خود را با آن انجام دهند. چندم امکانات گسترده‌ای را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد که از جمله آنان می‌توان به نمایش تقویم هجری شمسی، قمری و میلادی همراه با تمامی رویدادهای روزانه آن‌هاست. علاوه بر این، اپلیکیشن چندم را باید یک جعبه ابزار مذهبی جامع به حساب آورد که اوقات شهری صدها شهر مختلف داخلی و خارجی را به طور دقیق به نمایش می‌گذارد.


استودیو کینگ روید چه سابقه ای دارد؟

در مورد استدیو کینگ روید هم باید عرض کنم تابحال محصولاتی مانند بازی گلوله های آتشین، جعبه ابزار ابزارچه، بازی تیزی و در آخر اپلیکیشن چندم را تولید کرده است. اپلیکیشن چندم حاصل ۶ ماه تلاش این استودیو میباشد که در این مقاله قصد بررسی آن را داریم.


اپلیکیشن چندم چه کارهایی میتواند انجام بدهد؟

چندم قادر است اوقات شرعی را متناسب با محل زندگی وی به نمایش بگذارد. یکی دیگر از امکانات محبوب چندم، توانایی پخش اذان و همچنین نمایش متن آن است. علاوه بر این‌ها، اپلیکیشن چندم قادر است جهت قبله را در هر موقعیت مکانی به شما نمایش داده و شما را نسبت به مناسبت‌های مختلف تقویم در روزهای مختلف آگاه سازد. تعدادی از ویژگی های این اپلیکیشن بصورت خلاصه آورده شده است:
نمایش اوقات شرعی بیش از ۱۳۰۰ شهر داخلی و بیش از ۵۰۰ شهر خارجی
امکان انتخاب شهر بصورت خودکار براساس موقعیت جغرافیایی
قابلیت پخش اذان و متن اذان
پخش هشدار قبل از اذان
قبله نما و نمایش قبله
تبدیل تاریخ شمسی،میلادی و قمری به یکدیگر
نمایش اوقات شرعی، تاریخ و مناسبت ها


شروع کار با اپلیکیشن چندم

کار با اپلیکیشن چندم

بعد از دریافت و نصب این اپلیکیشن از اپ استور های معتبری که در دسترس هست، آنرا باز میکنیم. اولین باری که اپلیکیشن را اجرا میکنید، از شما میخواهد که مکان شهر خود را مشخص کنید تا بتواند اوقات شرعی درست برای زمان اذان و دیگر موارد لازم را محاسبه کند. بعد از مشخص کردن شهرتان، صفحه اصلی اپلیکشن روبروی شما قرار میگیرد که از اجراهای بعدی مستقیما همین صفحه برای شما باز خواهد شد.این صفحه دارای چند قسمت است که از بالا به ترتیب تقویم و مناسبت های روز، تقویم کامل به همراه همه روز های ماه، تنظیمات اذان و زمان دقیق اوقات شرعی و بعد از آن حدیث روز قرار دارد.
در پایین صفحه یک نوار وجود دارد که به سه قسمت تقسیم شده است: ابزارها، تقویم و تنظیمات. در حالت عادی و بعد از اجرا شدن اپلیکیشن چندم، خود بخود در قسمت تقویم قرار داریم. با استفاده از این نوار میتوانیم به قسمت های مختلف این اپلیکیشن دسترسی داشته باشیم. در ادامه هرکدام از این قسمت ها را مورد بررسی قرار میدهیم.


تنظیمات

تنظیمات اپلیکیشن چندم

قسمت تنظیمات جایی است که میتوانید رفتار های خاصی را در برنامه تغییر بدهید. این قسمت دارای دو دسته بندی کلی میباشد: تنظیمات عمومی و اذان. در قسمت تنظیمات عمومی شما میتوانید مشخص کنید که موقعیت شما در کدام شهر است، با استفاده از چه فرمول و بر اساس کدام مبنا اوقات شرعی محاسبه شود، و اینکه تقویم اسلامی را تنظیم کنید تا بتوانید هماهنگی کامل بین سال های شمسی و قمری را بصورت دستی اعمال کنید.
در قسمت اذان هم میتوانید برای پخش اذاان تصمیم هایی بگیرید. یعنی میتوانید مشخص کنید برای چه نماز های اذان پخش شود، موذن شما چه کسی باشد (که اگر افراد دیگری به جز موذن پیشفرض را انتخاب کنید، باید صبر کنید تا فایل صوتی مخصوص به آن از سرور های این اپلیکیشن دانلود شود)، و در نهایت میتوانید حجم صدای پخش شدن نماز را تعیین کنید.


ابزار های اپلیکیشن چندم

ابزار های اپلیکیشن چندم

یکی از نقات قوت این اپلیکیشن در برابر موارد دیگری که با همین حوزه در حال کار کردن هستند، همین قسمت ابزار ها میباشد. زیرا تنوع و تعداد این ابزار ها در سطح مناسبی قرار دارد. هرچند تعدادی از آنها هنوز کامل نشده اند (تا تاریخ نوشتن این مقاله، یعنی ۱۴ خرداد ۱۳۹۷). انتظار داریم در به روز رسانی های بعدی این موارد هم در نرم افزار تکمیل بشوند. در نوار پایینی نرم افزار به قسمت ابزار ها میرویم تا با این موارد آشنا شویم.

  • هواشناسی: ابزار هواشناسی میتواند با توجه به شهری که در آن زندگی میکنید، وضعیت آب و هوای امروز، فردا و حتی چندین روز بعد را هم به شما اطلاع بدهد. وضعیت هواشناسی روزانه با جزئیات و به تفکیک ساعت در این قسمت برای شما نمایش داده میشود.
  • مبدل تاریخ: ابزار مبدل تاریخ میتواند تاریخ امروز یا هر زمانی که مورد نظر شما باشد را به میلادی، شمسی و قمری تبدیل کند. یعنی شما میتوانید یک سیستم (میلادی، شمسی یا قمری) را انتخاب کنید و تاریخ را وارد کنید. در قسمت پایینی همین صفحه تبدیل شده همین تاریخ را میتوانید مشاهده کنید. با لمس کردن هرکدام از آنها، تاریخ مورد نظر در حافظه کلیپبورد شما کپی خواهد شد.
  • قبله نما: با استفاده از این برنامه میتوانید جهت قبله را در شهری که تعیین کرده اید مشاهده کنید. البته برای عملکرد صحیح تر، بهتر است گوشی خود را به حالت افقی در کف دست خود قرار دهید.
  • کیف پول: ابزار کیف پول میتواند معوقات بانکی و اقساط خود را مدیریت کنید.
  • ذکر شمار: ابزار ذکر شمار میتواند برای شما ذکر هایی که گفته اید را به تفکیک نام آنها دسته بندی کند.
  • کرنومتر: یک کرنومتر ساده برای استفاده های معمولی.
  • تولد یاب: این ابزار میتواند تولد هایی که در آن تعریف کرده اید را به شما یادآوری کند.
  • تعطیلی یاب: این ابزار همه تعطیلات سال را برای شما نشان میدهد.
  • محاسبه سن: در این قسمت تاریخ تولد خود را وارد میکنید و سپس همه اطلاعات سن شما برایتان نمایش داده خواهد شد. حتی تاریخ تولدتان را به میلادی و قمری هم به شما نشان میدهد.
  • ساعت گویا: ساعت گویا میتواند با فاصله هایی که خودتان تعیین میکنید، بصورت صوتی با صدای زن یا مرد، ساعت را برای شما اعلام کند.
  • تقویم گویا: دقیقا مانند ساعت گویا میباشد، با این تفاوت که هر روز تقویم را اعلام میکند.
  • رکعت شمار: با استفاده از سنسور مجاورت گوشی میتواند تعداد رکعت ها و سجده های شما را بشمارد. البته باید ابتدا تعیین کنید نمازی که میخواهید بخوانید چند رکعت دارد.
  • ابجد: میتواند ابجد کلمه هایی که مینویسید را محاسبه کند و برای شما نمایش بدهد.
  • نماز و روزه: نماز و روزه های قضا شده خود را با استفاده از این قسمت مدیریت و محاسبه کنید تا حساب آن را همیشه داشته باشید.
  • استخاره، بانک رساله، قلم قرآنی، بانک حدیث، مفاتیح، صدقه، حکایت مذهبی، زیارت عاشورا، لغات قرآنی و نماز یار، ابزار هایی هستند که هنوز فعال نشده اند و قرار است به زودی در به روز رسانی های بعدی به اپلیکیشن چندم اضافه شوند.

نقات قوت اپلیکیشن چندم

نقاط قوت اپلیکیشن چندم

اولین چیزی که به نظر ما خودش را در این برنامه نشان میدهد، استفاده از رنگ های زیبا و طراحی ساده و مرتب میباشد. همچنین فونت استفاده شده، از پرطرفدارترین فونت های فارسی میباشد و ظاهر زیبایی به اپلیکیشن بخشیده است.
دومین مورد سادگی و تقسیم بندی خوب این اپلیکیشن میباشد. بصورتی که وقتی اپلیکیشن اجرا میشود همه اطلاعات بصورت خلاصه روبروی شما قرار داده میشود. نوار پایینی هم کلا به سه بخش تقسیم شده که دسته بندی ها کلی هستند و باعث سر در گم شدن کاربر نمیشوند.
تنظیمات هم بصورت ساده تقسیم بندی شده اند و در عین حال میتوان گفت تنظیمات کاملی برای هرکدام وجود دارد. بصورتی که میتوانید هفت روش مختلف برای محاسبه اوقات شرعی را انتخاب کنید و حتی بصورت دستی تقویم شمسی و قمری را هماهنگ کنید.
بخش ابزار ها هم میتوان گفت نقطه قوت اپلیکیشن چندم به حساب می آید. ابزار ای زیاد و کاربردی در کنار طراحی زیبا و دور از پیچیدگی آنها، تاثیر زیادی در قرار گرفتن این اپلیکیشن در لیست برتر های مارکت بازار داشته اند.

بصورت خلاصه میتوان گفت طراحی ساده و مرتب، رنگ های زنده و هماهنگ، فونت خوانا و مناسب، تقسیم بندی های کلی و ساده، در دسترس بودن همه قسمت ها، ابزار های زیاد و کاربردی و عملکرد روان و بدون نقص را میتوان از نقاط قوت اپلیکیشن چندم به حساب آورد.


نقد هایی به اپلیکیشن چندم

نقد اپلیکیشن چندم

در ابتدا باید بگوییم که این اپلیکیشن یک ایده بکر در زمینه تقویم ها را ارائه نداده است. همانطور که ممکن است اطلاع داشته باشید، اپلیکیشن هایی مانند تقویم اسلامی باد صبا هم این کار را قبل از استودیو کینگ روید انجام داده اند.
اگر بخواهیم این اپلیکیشن را با تقویم های اسلامی که قابلیت پخش اذان را هم دارند مقایسه کنیم، اولین چیزی که در این اپلیکیشن نبود آن بسیار حس میشود، نشان ندادن تقویم در نوار بالایی (نوار اعلان) میباشد. البته شاید عده ای این عقیده را داشته باشند که نبودن یک پیغام همیشگی در این قسمت یک امتیاز باشد. اما این مورد را هم در نظر بگیرید که بعد از یک هفته به این پیام همیشگی عادت میکنید و از طرفی هم همیشه با یک نگاه میتوانید تقویم امروز را مشاهده کنید و دیگر لازم نباشد حتی قفل گوشی را باز کنید.
قبله نما هم در این اپلیکیشن فقط با استفاده از سنسور ژیروسکوپ گوشی اقدام به پیدا کردن محل قبله میکند. این روش هرچند دقیق هم عمل کند زیاد قابل اطمینان نیست. بهتر بود روش های دقیق دیگری هم برای این اپلیکیشن در نظر گرفته میشد. مانند قبله نما با نقشه که دقیق ترین نوع قبله نماست. در این روش، روی نقشه از محل کعبه تا محلی که شما قرار دارید یک خط صاف کشیده میشود و شما به راحتی میتوانید با استفاده از راستای خیابان های اطراف و خطی که روی نقشه معلوم است، جهت قبله را تعیین نمایید.

در کل میتوان نقاط ضعف این اپلیکیشن را در جدید نبودن ایده، نداشتن اعلان همیشگی در ناتیفیکیشن بار و قبله نمای نه چندان دقیق نام برد. البته مسلما این اپلیکیشن در ابتدای راه است و امیدواریم این ضعف ها را به مرور زمان برطرف میکند.


پیشنهاد و نظر شما چیست؟

اگر از این اپلیکیشن استفاده کرده اید و نقاط ضعف یا قوتی را در آن مشاهده کرده اید، در قسمت نظرات آن را با ما در میان بگذارید.

درباره نویسنده

1 در مورد “اپلیکیشن چندم نقد و بررسی و دانلود تقویم و ابزار اسلامی”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا