نماد سایت برنامه چی | Barnamechi

ساخت اپلیکیشن اندروید چگونه است؟

یک برنامه اندرویدی چگونه ساخته میشود؟

 برای ساختن برنامه های ساده اندرویدی راه های مخنلف و زیادی وجود دارد. شما میتوانید از زبان ها و IDE های مختلفی استفاده کنید. اما اگر شما اپلیکیشنی میخواهید که امکانات خاصی داشته باشد و یا دقیقا طبق نظر شما ساخته شود، باید با برنامه نویسی آن را تولید کنید. برای آشنایی با مراحل کامل ساخت اپلیکیشن با برنامه چی همراه باشید.

مقاله دارای بخش های زیر میباشد:
گام اول – انتخاب زبان برنامه نویسی
گام دوم – نصب محیط برنامه نویسی
گام سوم – انتخاب یک پروژه
گام چهارم – آشنایی با ساختار اپلیکیشن ها
فرانت اند چیست؟
بک اند چیست؟
نکته هایی در مورد ساخت اپلیکیشن اندروید
ویدئو: چگونه اپلیکیشن اندروید بسازیم

برای ساختن اپلیکیشن میتوانید خودتان برنامه نویسی را یاد بگیرید و آن را انجام دبهید. اما همچنین میتوانید سفارش طراحی اپلیکیشن خودتان را به شرکت هایی که این کار را انجام میدهند بدهید. در هر صورت، باید ابتدا با همه ی مواردی که به آنها احتیاج خواهید داشت، آشنا شوید. پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب را بخوانید. (برای هر دو مورد هم میتونین از برنامه چی استفاده کنین).


گام اول – انتخاب زبان های برنامه نویسی

 برنامه نویسی برای ساخت اپلیکیشن اندروید با زبان های مختلفی ممکن است. یعنی شما با استفاده از زبان های جاوا، کاتلین، سی شارپ، پایتون و حتی فریمورک هایی مانند ری اکت هم قدر به ساخت اپلیکیشن های اندروید هستید. در هر صورت اگر تمایل دارید میتوانید با همه ی زبان های برنامه نویسی اندروید در این صفحه آشنا بشوید:

از بین همه ی زبان هایی که برای برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید موجود هستند، گوگل زبان جاوا را به عنوان زبان رسمی میشناسد. پس مطمئنا بهترین و استاندارد ترین زبان برای شروع برنامه نویسی اندروید، زبان جاوا است. به شما پیشنهاد میکنم یادگیری زبان جاوا را در اولویت خود قرار دهید. بصورت خلاصه باید گفت که دسترسی ها و جامعه ای که برای اندروید با زبان جاوا وجود دارد، این زبان را به بهترین و مناسب ترین انتخاب برای برنامه نویسی اندروید تبدیل کرده است.
همچنین در زمان ساخت اپلیکیشن های اندروید، برای تنظیم ظاهر نرم افزار به یک ساختار تقریبا ساده به نام XML نیاز خواهید داشت. در کنار زبان جاوا یادگیری XML را هم شروع کنید. بعد از شروع یادگیری زبان های مورد نیاز، شما حتما به یک محیط برنامه نویسی (IDE) نیاز دارید.


گام دوم – نصب محیط مناسب برنامه نویسی (IDE)

محیط برنامه نویسی به نرم افزارهایی گفته میشود که به شما اجازه میدهد درون آن کدنویسی کنید و کدهای خودتان را از راه های مختلف مورد تست و بررسی قرار بدهید. برای هر زبان، محیط برنامه نویسی اختصاصی وجود دارد. به محیط برنامه نویسی به زبان انگلیسی Integrated Development Environment یا به اختصار IDE گفته میشود. برای ساخت اپلیکیشن اندروید نیز مانند همه پلتفرم های دیگر و اطمینان از درستی کد های نوشته شده، باید یک محیط برنامه نویسی هم تهیه کنیم.

برای ساخت اپلیکیشن اندروید هم محیط های متعددی تا امروز معرفی شده اند که با زبان های مختلف کار میکنند. اما گوگل در حال حاضر از محیط برنامه نویسی اندروید استودیو پشتیبانی میکند. پیشنهاد میکنیم Android Studio را دانلود و نصب کنید.
در محیط برنامه نویسی اندروید استودیو میتوانید هم کد ها را مورد بررسی قرار دهید که مشکلی نداشته باشند و همچنین عملکرد اپلیکیشن اندروید را چک کنید.


گام سوم – انتخاب یک پروژه

بعد از اینکه زبان برنامه نویسی را یاد گرفتید و تا حدودی به IDE موردنظر هم تسلط پیدا کردید، وقت این است که با پروژه های اندروید آشنا شوید یا حتی یکی از آنها را خودتان شروع کنید. شاید یکی از مهمترین و بزرگترین قدم های شما در راه برنامه نویسی اندروید (یا هر کار دیگه ای)، انجام دادن پروژه های عملی باشد.

در حقیقت نه یادگرفتن زبان و نه تسلط به محیط برنامه نویسی، شما را تبدیل به یک برنامه نویس نمیکنند. شما برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای راهی جز تمرین، تمرین و تمرین ندارید. بهترین تمرین برای شما هم میتواند انجام پروژه های مختلف باشد. پروژه هایی که در هر مرحله میتوانند کمی شما را به چالش بکشند. اما شاید این سوال را داشته باشید که پروژه ها را از کجا پیدا کنیم؟


گام چهارم – آشنایی با ساختار اپلیکیشن ها

برای انکه یک دید کلی به ساختار اپلیکیشن ها داشته باشید، باید با قسمت های کلی اپلیکیشن های اندروید (و الیته احتمالا بسیاری از نرم افزارهای هر پلتفرم دیگری) آشنا شوید. به عکس های زیر با دقت نگاه کنید و توضیحات آنها را در ادامه بخوانید:

فرانت اند (Front-End) چیست؟

همانطور که در تصویر میبینید، همه قسمت هایی که کاربر با آنها سر و کار دارد و مشاهده میکند در دسته بندی فرانت اند اپلیکیشن قرار میگیرند. فرانت اند معمولا از طراحی های گرافیکی و زیبایی های بصری زیادی بهره میبرد. همه تعاملات کاربر با اپلیکیشن در فرانت اند اتفاق می افتد. در حقیقت فرانت اند حدود ۲۰ درصد از تلاش کل اپلیکیشن را به خود اختصاص میدهد. فرانت اند دارای چه قسمت هایی است؟


بک اند (Back-End) چیست؟

بر اساس چیزی که در ویدئو هم توضیح داده شد، بک اند شامل همه اتفاقاتی است که در قسمت پشتی اپلیکیشن رخ میدهد. همه اطلاعات آنلاین و ارتباطات در اپلیکیشن ها، کدهای سمت سرور، اطلاعات کاربران و همه اتفاق هایی که در سرور ها می افتند میشود. این قسمت میتواند تا ۸۰ در صد از تلاش های مصرف شده برای ساخت اپلیکیشن را به خود اختصاص بدهد. بک اند دارای چه قسمت هایی است؟

تجربه کاربری چیزی است که از ترکیب یک فرانت اند خوب و یک بک اند خوب به دست می آید. به همین دلیل به نظر من تحربه کاربری به هر دو قسمت فرانت اند و بک اند تعلق دارد.


نکته هایی در مورد ساخت اپلیکیشن اندروید

در این قسمت از مقاله، چند مورد از تجربه های تیم برنامه چی و همکارانی که سال ها در توسعه اپلیکیشن های اندروید فعالیت کرده اند را مینویسم تا شما بتوانید در ابتدای کار از آنها استفاده کنید. پیشنهاد میکنم این نکته ها را همیشه در ذهن داشته باشید. حتی میتوانید آنها را یادداشت کنید تا همیشه با شما باشند.

  1. در مورد گرافیک و رنگ بندی مطالعه کنید
    اگر میخواهید برای اپلیکیشن های خود ظاهر بهتری تولید کنید، باید حداقل موارد پایه ای را درباره گرافیک، رنگ بندی و روانشاسی رنگ ها بدانید. روانشناسی رنگ ها به شما کمک میکند که حس و حال را بتوانید با رنگ های مختلف انتقال بدهید. ترکیب رنگ هم به شما یاد میدهد که چگونه بهترین رنگ ها را در کنار هم انتخاب کنید که ظاهر جذابتری داشته باشند.
  2. Type Face ها یا فونت های مناسب را استفاده کنید
    معمولا ما به اشتباه به جای تایپ فیس، از کلمه فونت استفاده میکنیم. در حقیقت فونت یکی از زیرمجموعه های تایپ فیس است. همیشه سعی کنید بهترین تایپ فیس ها را برای نوشته هایی که قرار است در اپلیکیشن نشان داده بشوند انتخاب کنید. تایپ فیس ها گرمی و احساسات و خوانایی اپلیکیشن شما را بسیار بهتر میکنند. این انتخاب ها باعث میشوند که تجربه بهتری را برای کاربران خودتان بسازید.
  3. کار با نرم افزارهای گرافیکی را یاد بگیرید
    یک برنامه نویس باید بتواند مجموعه ای از ابزارها را برای پیش بردن کارهای خود داشته باشد. در طول ساخت اپلیکیشن هم به دفعات زیاد نیاز به کارهای گرافیکی پیدا خواهید کرد. پس من به شما پیشنهاد میکنم حتما کار کردن با نرم افزارهای گرافیکی مانند PhotoShop، illustrator و یا Corel Draw را یاد بگیرید.
  4. بهترین تجربه کاربری رو بسازین
    تجربه کاربری، همان خاطره ای است که مردم از کار کردن با اپلیکیشن شما با خود میبرند. هرچه این خاطره بهتر باشد، کاربران بیشتری را جذب میکنید و موفقیت بزرگتری را رقم خواهید زد. طراحی تجربه کاربری اصول و قواعد خاصی دارد که باید با گذراندن دوره های مختلف مخصوص این کار، این دانش را به دست بیاورید.
  5. به امنیت اپلیکیشن اهمیت بدین
    اگر در حال کار با داده هایی هستید که برای کاربران مهم است، اپلیکیشن شما باید امنیت قابل قبولی داشته باشد. این داده ها میتوانند اطلاعات شخصی، اطلاعات حساس یا حتی اطلاعات بانکی و مربوط به پرداخت باشد. اگر در نگهداری و محافظت از این داده ها سهل انگاری کنید، اپلیکشن شما و خود شما مشکلات زیادی را تجربه خواهید کرد. پس در این شرایط همیشه امنیت را یکی از اولویت های خودتان قرار بدهید.
  6. به سمت یادگیری Backend پیشروی کنید
    معمولا ما یادگیری برنامه نویسی را از فرانت اند شروع میکنیم و در همانجا هم متوقف میشویم. اما شما اجازه ندهید این روند برای شما هم تکرار بشود. به سمت یادگیری بک اند جلو بروید. وقتی که روی هردو قسمت مسلط شوید هم تولیدات بهتری خواهید داشت و هم فرصت های درآمد زایی بسیار بیشتری روبروی شما خواهند بود.
  7. اپلیکیشن های دیگر را زیاد نگاه کنید
    در همه حوزه ها، افراد حرفه ای و مبتدی با یک ابزار یکسان کار میکنند. حتی اگر سطح تسلط آنها در استفاده از این ابزارهای یکسان باشد، باز هم محصولات متفاوتی را تولید خواهند کرد. شما به راحتی میتوانید تفاوت یک کار حرفه ای و مبتدی را متوجه شوید. اما این تفاوت از کجا شروع میشود؟ همه تفاوت این است که افراد حرفه ای، نمونه کار های قدرتمند بیشتری دیده اند و به همین دلیل میتوانند خلاقیت بیشتری داشته باشند (پیشنهاد میکنم کتاب هنرمندانه بقاپید رو بخونین حتما). قبل از شروع هر کاری، چند نمونه کار مرتبط را نگاه کنید.
  8. هیچوقت یادگیری را متوقف نکنید
    متوقف شدن در برنامه نویسی مساوی با مرگ است. همه چیز در این دنیا در حال پیشرفت و بهتر شدن است. در بهترین حالت شما باید سرعت پیشرفتی بیشتر از این دنیا داشته باشید تا موارد جدید را یاد بگیرید. هیچوقت یادگیری را متوقف نکنید.

فروش اپلیکیشن اندروید و ارائه آن به بازار

 برای ارائه اپلیکیشن خود به بازار و تبلیغ آن راه های زیادی وجود دارد. میتوانید از شرکت های بازاریابی و تبلیغات اینترنتی استفاده کنید. و حتی میتوانید اپلیکیشن اندروید خود را در مارکت های موجود برای اندروید عرضه کنید. از معروفترین مارکت های اپلیکیشن اندروید در ایران، Play Store و کافه بازار میباشند.


ویدئو: چگونه اپلیکیشن اندروید بسازیم؟


نظر شما چیست؟

شما برای ورود به دنیای برنامه نویسی و ساخت اپلیکیشن اندروید چه نظری دارید؟ وقتی که خودتان شروع به کار کردید، چگونه این کار را انجام دادید؟ میتوانید تجربه ها، نظرات و حتی سوالات خود را با ما و دیگر کاربران، در قسمت نظرات، به اشتراک بگذارید.

منابع بیشتر برای مطالعه

میتوانید از منابع زیر برای مطالعه بیشتر در این زمینه استفاده کنید:

خروج از نسخه موبایل