نماد سایت برنامه چی | Barnamechi

معرفی زبان جاوا

معرفی زبان جاوا

زبان برنامه نویسی جاوا توسط شرکت سان میکروسیستم (Sun Microsystems) توسعه داده شد. این زبان در حقیقت اولین بار توسط فردی به نام جیمز گاسلینگ (James Gosling) ساخته شد و در سال ۱۹۵۵ به عنوان هسته اصلی پلتفرم جاوا سان میکروسیستم انتشار پیدا کرد. (به نام Java1.0 یا J2SE). برای آشنایی با زبان جاوا و معرفی آن با برنامه چی همراه باشید.

در این آموزش سرفصل های زیر بررسی میشوند:
ویژگی های زبان جاوا
تاریخچه جاوا
ابزار مناسب برای استفاده از جاوا
دانلود فایل PDF
جلسه بعد چی درس میدیم؟

آخرین نسخه منتشر شده از زبان جاوا تا به امروز (سال ۲۰۱۸)، نسخه ۱۰ میباشد. با پیشرفته تر شدن جاوا و محبوبیت گسترده آن، کانفیگ های مختلفی از آن ساخته شد تا بتواند پلتفرم های مختلف را پشتیبانی کند. به عنوان مثال: J2EE برای اپلیکیشن های سازمانی و J2ME برای اپلیکیشن های موبایل. نسخه های جدید J2 به نام های Java SE، Java EE و Java ME تغییر پیدا کرده اند. شعار جاوا این است: یکبار بنویس، همه جا اجرا کن.


ویژگی های زبان جاوا


تاریخچه جاوا

جیمز گاسلینگ زبان جاوا را در سال ۱۹۹۱ برای استفاده در یکی از پروژه های خودش، استارت زد. در ابتدا این زبان به نام Oak (ترجمه: بلوط) شناخته میشد. اسم آن هم از روی درخت بلوطی که جلوی دفتر گاسلینگ بود برداشته شد. همچنین بعد از آن، اسم Green هم بر روی آن گذاشته شد و سپس نام آن به Java تغییر پیدا کرد. این اسم از یک لیست نام های تصادفی انتخاب شد.

کمپانی Sun اولین نسخه این زبان را در سال ۱۹۹۵ به نام Java 1.0 منتشر کرد. همچنین وعده داد که با این زبان یکبار بنویسید و همه جا اجرا کنید. ( این شعار به زبان انگلیسی Write Once, Run Anywhere یا به اختصار WORA نوشته میشود). این زبان بدون هیچ کار خاصی بر روی پلتفرم های مشهور اجرا میشد.

در ۱۳ نوامبر ۲۰۰۶، شرکت Sun بیشتر زبان جاوا را بصورت رایگان و متن باز منتشر کرد. در ۸ می ۲۰۰۷، شرکت Sun پروژه خود را به اتمام رساند و همه هسته های زبان جاوا را بصورت رایگان و متن باز منتشر نمود.

شعار جاوا این است: یکبار بنویس، همه جا اجرا کن.


ابزار مناسب برای استفاده از جاوا

برای اجرا مثال ها و کدهایی که در این دوره آموزشی قرار داده ایم، باید ابزار زیر را داشته باشید.

  1. یک لپتاپ معمولی رو به بالا با حداقل ۲ گیگابایت رم (حتی لپتاپ های ضعیف هم جواب میدهند).
  2. نصب Java JDK نسخه ۸ به بالا. (در دوره رایگان برنامه چی، آموزش نصب آن وجود دارد)
  3. نرم افزار Eclipse یا محیط های برنامه نویسی زبان جاوا.
  4. در این دوره آموزشی قصد داریم زبان جاوا و کاربرد آن در برنامه نویسی، بخصوص برنامه نویسی اندروید را با زبان ساده به شما آموزش بدهیم.

جلسه بعد چی درس میدیم؟

جلسه بعد درباره زبان جاوا و Documentation های آن توضیح خواهیم داد. اینکه چگونه باید جاوا را نصب کنیم و یک محیط برنامه نویسی مناسب برای آن داشته باشیم را در جلسه آینده یاد خواهیم گرفت.


منابع بیشتر برای مطالعه

میتوانید از منابع زیر برای مطالعه بیشتر در این زمینه استفاده کنید:

خروج از نسخه موبایل