نماد سایت برنامه چی | Barnamechi

آموزش نصب JDK و نصب اندروید استودیو

آموزش نصب JDK و نصب اندروید استودیو

اگر میخواهید برنامه نویسی جاوا را شروع کنید، نیاز دارید تا پیش نیاز هایی را روی کامپیوتر خودتان نصب کنید. در این جلسه از دوره آموزش جاوا سایت برنامه چی قرار است آموزش نصب JDK (جاوا) و همچنین نصب اندروید استودیو (محیط برنامه نویسی جاوا) را آموزش بدهیم. مراحل زیر را همراه با برنامه چی دنبال کنید.

در این جلسه چه چیزهایی یاد میگیریم؟
محیط های برنامه نویسی محبوب برای جاوا
آموزش نصب JDK (جاوا) به همراه فیلم
فیلم آموزش نصب اندروید استودیو
فیلم آموزش نصب ایکلیپس یا Eclipse
دانلود فایل PDF این جلسه
جلسه بعد چه چیزی یاد میگیریم؟


محیط های برنامه نویسی محبوب برای جاوا

برای نوشتن برنامه های جاوا به یک ویرایش کننده متن هم نیاز خواهید داشت. در این قسمت سه مورد از ویرایشگر هایی که بیشتر از بقیه برای نوشتن برنامه های جاوا استفاده میشوند را به شما معرفی میکنیم (به جز اندروید استودیو). پس از آن به آموزش نصب JDK میپردازیم:

محیط برنامه نویسی که ما در این دوره از آن استفاده خواهیم کرد، Android Studio نام دارد و آموزش نصب JDK و محیط برنامه نویسی اندروید استودیو را در ادامه همین جلسه میتوانید ببینید.


آموزش نصب JDK (جاوا) به همراه فیلم

برای نصب ماشین مجازی جاوا میتوانید JDK که مخفف Java Development Kit میباشد، یا JRE که مخفف Java Runtime Environment هست را روی کامپیوتر خود نصب کنید. JDK داخل خودش JRE را دارد. یعنی با نصب JDK بصورت اتوماتیک JRE هم روی دستگاه شما نصب میشود. بنابراین ما فقط JDK را نصب میکنیم و ادامه میدهیم.

  1. در ابتدا باید کیت توسعه جاوا یا همان JDK را روی کامپیوتر خود نصب نمایید تا بتوانید برای نصب اندروید استودیو اقدام کنید. این نرم افزار به نام JDK یا Java Development Kit را میتوانید بصورت رایگان از این آدرس دانلود کنید. (البته ایران تحریم شده توی این سایت و باید آی پی خود را تغییر بدهید). البته راه آسان تر این است که این نرم افزار را از سایت های ایرانی دانلود کنید. با جستجوی عبارت “دانلود java development kit” در گوگل، آخرین نسخه آن را دانلود کنید.
  2. فایل های دانلود شده را از حالت فشرده خارج کنید. فایل نصبی با فرمت exe را اجرا کنید تا مراحل نصب بالا بیاید و نصب را شروع کنیم.
  3. بعد از اتمام نصب باید جاوا را به کامپیوتر خود معرفی کنید. این عمل بصورت خودکار انجام نمیگیرد و باید دستی آن را وارد کنید. برای اینکار میتوانید در ویندوز ۱۰، در قسمت جستجوی منو استارت، عبارت Environment Variables را وارد کنید و گزینه مورد نظر را انتخاب کنید.

راه دیگر این است که روی My Computer روی صفحه اصلی خودتان کلیک راست کنید و گزینه Properties را کلیک کنید. سپس از منویی که در سمت راست صفحه قرار دارد، گزینه Advanced System Settings را کلیک کنید. یک پنجره کوچک باز میشود که در انتهای آن باید گزینه Environment Variables را انتخاب کنید.

در پنجره باز شده، دو قسمت کلی به نام های User Variables و System Variables وجود دارند. در قسمت System Vaiables، گزینه Path را پیدا کنید. سپس روی کلید Edit کلیک کنید و در پنجره باز شده کلید New را بزنید. عبارت زیر را کپی کنید و به این قسمت اضافه کنید. سپس همه پنجره ها را OK کنید. مراحل نصب JDK به پایان رسید. اکنون باید نرم افزار اندروید استودیو را برای نوشتن کد های جاوا، نصب کنیم.


فیلم آموزش نصب اندروید استودیو

در ویدئوی نصب اندروید استودیو شما با مراحل کامل نصب و راه اندازی اندروید استودیو آشنا خواهید شد. در آموزش نصب اندروید استودیو میتوانید این IDE را برای کار کردن با زبان جاوا و برنامه نویسی اندروید روی کامپیوتر خودتان نصب کنید. بعد از آموزش نصب JDK و هماهنگ کردن آن با دستگاه، نصب اندروید استودیو کار نسبتا ساده ای میباشد. اگر شما هم تا کنون برنامه های دیگری را روی دستگاه خود نصب کرده باشید، آموزش نصب اندروید استودیو اصلا موضوع دشواری برای شما نخواهد بود.

دقت کنید که قبل از نصب اندروید استودیو باید JDK را روی کامپیوتر خودتان به درستی نصب کرده باشید که در ابتدای این جلسه درباره آن توضیحات کامل را ارائه داده ایم.


فیلم آموزش نصب ایکلیپس یا Eclipse


سوالات خودتان را بپرسید

در این جلسه درباره نصب اندروید استودیو و نصب JDK روی کامپیوتر شما صحبت کردیم. اگر در هر قسمتی سوال یا مشکلی وجود دارد یا اینکه نیاز به توضیحات بیشتری هست، سوالات خودتان را میتوانید از قسمت نظرات (همین پایین) بپرسید.


جلسه بعد چه چیزی یاد میگیریم؟

در جلسه بعدی قواعد نوشتن زبان جاوا که به آن سینتکس گفته میشود را با هم یاد میگیریم. همچنین با اعضای تشکیل دهنده ی این زبان مثل شئ، کلاس، متد و غیره بصورت پایه ای آشنا میشویم تا در جلسه های آینده مفصل تر درباره آنها بحث کنیم. با ما همراه باشید.

خروج از نسخه موبایل