نماد سایت برنامه چی | Barnamechi

متد چیست؟ آشنایی با مفهوم متد در برنامه نویسی اندروید

متد چیست

متد (به انگلیسی Method)، یکی از مفاهیم پر استفاده در برنامه نویسی اندروید (زبان جاوا) میباشد. تقریبا هر کاری که بخواهید با زبان جاوا انجام بدهید، متدها در آن حضور دارند. به همین دلیل یاد گرفتن مفهوم آن و اینکه چه مزایایی برای برنامه های شما دارد، یک امر ضروری میباشد. در این مقاله با مفهوم، ساختار، کاربرد و نحوه ی ساخت method ها در زبان جاوا آشنا خواهید شد. با برنامه چی همراه باشید.

این مقاله دارای قسمت های زیر است:
متد چیست؟
ساختار آن چگونه است؟
چه کاربردی دارد؟
چگونه نوشته میشود؟
چطور با آن کار کنیم؟


متد چیست؟

متد ها مجموعه ای از دستورات در برنامه نویسی هستند که دارای نام خاصی میباشند. شما میتوانید با صدا کردن نام این مجموعه، از دستورات موجود در آن استفاده کنید. به زبان ساده تر، فرض کنید ما یک مجموعه کد نوشته ایم که کار بخصوصی را انجام میدهند (مثلا عمل محاسبه کردن فاکتوریل). ممکن است مجبور باشیم این کد ها را در قسمت های زیادی دوباره استفاده کنیم. بنظر شما چکار باید بکنیم؟ کد ها را هرجایی که خواستیم کپی کنیم؟ آیا بهتر نیست فقط یکبار کد ها را بنویسیم و هرجایی که خواستیم آنها را استفاده کنیم؟این دقیقا کاری است که method ها برای ما انجام میدهند.

ما یک مجموعه از کد ها را جدا میکنیم و روی آنها یک اسم مخصوص میگذاریم. به این مجموعه ها متد میگویند. از این به بعد میتوانیم به جای نوشتن آن کدها، اسم مجموعه را صدا بزنیم تا کاری که میخواهیم برای ما انجام بدهند. بنابراین method دقیقا همان “تابع” میباشد، که ممکن است در زبان های برنامه نویسی دیگر با آنها آشنا شده باشید.


ساختار متد چگونه است؟

متدها از سه قسمت ورودی، دستورات و خروجی تشکیل شده اند.

  1. ورودی همان مقداری است که هنگام صدا کردن نام متد، برای آن ارسال میکنیم. گفتم که اگر بخواهیم از method خاصی استفاده کنیم، باید نام آنرا در هرجایی که میخواهیم صدا بزنیم. در این مرحله باید داده هایی که میخواهیم متد آنها را پردازش کند، برای آن ارسال کنیم.
  2. دستورات همان کدهایی هستند که درون متد قرار دارند. کدهایی که عمل خاصی را برای ما انجام میدهند و ما آنها را جدا کرده ایم تا یک method بسازیم. رفتار یک method را دستورات آن مشخص میکنند. هنگامی که ورودی برای method ارسال میشود، توسط کدهایی که درون متد قرار دارند پردازش شده و در نهایت یک جواب تولید میشود.
  3. خروجی همان مقداری است که توسط دستورات متد تولید شده است. method ها دو دسته بندی کلی برای خروجی دارند. میتوانند مقداری را به عنوان خروجی برگردانند، یا اینکه میتوانند این کار را نکنند. اگر نوع method طوری باشد که مقداری را برگرداند، این مقدار درون کد های ما جایگزین قسمتی میشود که نام متد را صدا زدیم. یعنی نتیجه، هر چیزی که باشد، به کد های اصلی ما بازگردانده میشود. اما اگر نوع method از نوع بدون بازگشت باشد، هیچ مقداری به سمت کد های ما فرستاده نخواهند شد. یعنی با داده هایی که به عنوان ورودی ارسال کرده ایم، پردازش میشوند و مقداری برای بازگشت تولید نمیشود. ممکن است به جای مقدار، اعمال دیگری روی داده ها انجام شوند. (با این نوع متد ها در زمان برنامه نویسی کاملا آشنا خواهید شد).

متد چه کاربردی دارد؟

متدها از پرکاربرد ترین مفاهیم در برنامه نویسی جاوا میباشند. اگر بخواهیم بدون آنها برنامه نویسی کنیم، حجم کد های ما بسیار زیاد خواهد شد. به عنوان مثال اگر در ۱۰۰ قسمت مختلف، نیاز به یک کد یکسان داشته باشیم، باید آن کد را در همه ی آن ۱۰۰ بخش کپی کنیم.

این یعنی حجم اضافه و پیچیدگی زیاد برنامه. این تازه نصف ماجرا است. دردسر اصلی زمانی خودش را نشان میدهد که قصد داشته باشید یک قسمت از این کد های یکسان را تغییر بدهید. اگر قبول ندارید که این کار بسیار دشوار است، میتوانید یکبار آنرا انجام بدهید. فقط بعد از آن میتوانید به اهمیت وجود method ها پی ببرید.


متد چگونه نوشته میشود؟

نوشتن متد ها در میان کد ها قاعده ی خاصی دارد که باید آنرا رعایت کنید. برای فهمیدن بهتر، توضیحات را روی تصویر نشان میدهم. (اگر هم با اصطلاحاتی که روی تصویر نوشته شده آشنایی ندارید، در قسمت نظرات بپرسید تا سریعا به آنها جواب بدهم).


چطور با متد کار کنیم؟

برای استفاده از متد ها باید آنها را در جایی که نیاز داریم فراخوانی کنیم. سپس مقدار ورودی را برای آن ارسال میکنیم. در این زمان کنترل برنامه به method منتقل میشود. دستورات درون متد با توجه ورودی های شما اجرا میشوند. بعد از آن method میتواند نتیجه را به عنوان یک خروجی برگرداند یا اینکه خروجی نداشته باشد.


شما چه تجربه ای دارید؟

شما میتوانید با به اشتراک گذاشتن تجربه ی خود در زمینه method ها، به کامل تر شدن این آموزش کمک کنید. لطفا نظرات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.


منابع بیشتر برای مطالعه

میتوانید از منابع زیر برای مطالعه بیشتر در این زمینه استفاده کنید:

خروج از نسخه موبایل