اندروید ۸ اوریو (Android O) نقد و بررسی کامل و ویژگی های جدید

شرکت گوگل اخیرا نسخه ی جدید سیستم عامل خود به نام اندروید ۸ اوریو (Android 8 Oreo) که با نام اختصاری اندروید O شناخته میشود را عرضه کرده است. همچنین پس از آن به عنوان بروز رسانی، اندروید ۸٫۱ را نیز در اختیار توسعه دهندگان قرار داده است. با برنامه چی همراه باشید تا ویژگی های اندروید ۸ را بررسی کنیم. (منابع نوشته: gadgetnews , gadget news , theverge , androidauthority)

این مقاله شامل بخش های زیر است:
اندروید ۸ برای چه گوشی هایی عرضه شده است؟
تغییرات عمده اندروید ۸ نسبت به اندروید ۷
ویژگی های جدید اندروید ۸
نشان دادن باتری دستگاه های متصل با بلوتوث در اندروید ۸
قابلیت پر کردن خودکار فرمها در اندروید ۸
دسترسی راحت تر به ویجت و تنظیمات اپلیکیشن ها
تطبیق پذیری اندروید ۸
ارتقای دستیار گوگل در اندروید ۸
یادگیری ماشین در اندروید ۸
تصویر در تصویر (PIP)


اندروید ۸ برای چه گوشی هایی عرضه شده است؟

اندروید 8 برای چه گوشی هایی عرضه شده است

اندروید هشت برای گوشی های سری نکسوس و پیکسل گوگل عرضه شده است. علاوه بر آنها پرچمداران هوآوی و ال جی هم این بروز رسانی را دریافت کرده اند. اندروید ۸٫۱ هم به زودی برای عموم ارائه میشود.
هم اکنون ورژن بتای اندروید ۸٫۱ در دسترس توسعه دهنده ها قرار گرفته است تا اشکالات احتمالی آن پیدا شده و رفع شوند. اگر گوشی نکسوس داشته باشید میتوانید این آپدیت را دریافت کنید و به گوگل برای بهبود اندروید ۸ کمک کنید.


تغییرات عمده اندروید ۸ نسبت به اندروید ۷

اندروید ۸ اوریو نسبت به نسخه ی قبلی خود، یعنی اندروید ۷ نوقا، بهبود ها و تغییرات زیادی را تجربه کرده است. در قسمت های بعدی با جزئیات به همه ی این تغییرات میپردازیم.

تغییرات عمده اندروید 8 نسبت به اندروید 7

عمده ترین تغییر ظاهری که در اندروید ۸ اوریو میتوان دید، مربوط به بخش ناتیفیکشن هاست. چیدمان این بخش تغییر کرده و برنامه های مهم، بالاتر نشان داده میشوند. همچنین در نمایش ویدئو و تصاویر در نوار ناتیفکیشن بهبود هایی صورت گرفته است. در اندروید ۸ اوریو شما میتوانید تک تک اعلان های برنامه ها را شخصی سازی کنید.

قابلیت یادگیری ماشینی به این سیستم عامل اضافه شده، دستیار گوگل (Google Assistant) ارتقا پیدا کرده، سرعت عملکرد و مصرف باتری هم بهبود داشته اند. در ادامه این ویژگی ها را بررسی میکنیم.


ویژگی های جدید اندروید ۸

چیدمان و خوانایی بهتر ناتیفیکیشن بار

چیدمان و خوانایی بهتر ناتیفیکیشن بار

نحوه ی نشان داده شدن اعلان ها در اندروید ۸ خوانا تر و بهتر شده است. همچنین خود نوار اعلان (Notification Bar) به سه قسمت اصلی تقسیم شده است. قسمت “People to People” برای اعلان پیام ها، “General” برای بقیه ی نایفیکیشن ها و یک قسمت جدید به نام “BTW”. این قسمت یک نوار کوچک در لبه ی پایینی نوار اعلان است که برنامه های کم اهمیت تر آنجا قرار میگیرند.

برنامه هایی هم که با ناتیفیکیشن های زیاد کاربر را کلافه میکنند (مثل فیسبوک و مسنجر آن!) در این قسمت قرار میگیرند و اعلان های آنها مخفی میشود. میتوان با اسکرول کردن به این ناتیفیکشن ها دسترسی داشت.


شخصی سازی ناتیفیکیشن ها

این یک قابلیت بسیار کاربردی است که در اندروید ۸ اوریو قرار گرفته است. شخصی سازی ناتیفیکیشن ها به این معنی است که میتوانید برای انواع اعلان های یک برنامه، رفتار خاصی را تعیین کنید. مثلا تعیین کنید اگر در اینستاگرام کسی شما را فالو کرده، صدا پخش شود. برای کامنت ها گوشی ویبره بزند و اگر کسی پست شما ر الایک کرد فقط چراغ ناتیفیکیشن روشن شود!


اعلان اجرا شدن برنامه در پس زمینه

در راستای تصمیم گوگل مبنی بر اینکه کاربر را از اپلیکیشن های در حال اجرا در پس زمینه آگاه کند، یک ناتیفیکشن نشان داده میشود. این اعلان از آنجایی آزار دهنده میشود که همه ما برنامه هایی روی دستگاه خود داریم که باید همیشه در پس زمینه در حال اجرا باشند (مثل برنامه های پیام رسان). و نمیتوان این اعلان ها را پاک کرد.

اکنون ویژگی جدیدی به اندروید ۸٫۱ اضافه شده است که میتوانید با لمس کردن و نگه داشتن این ناتیفیکیشن، نمایش آنرا برای اپلیکیشن های خاص غیرفعال کنید.


ناتیفیکشن های Lock Screen

مطمئنا یکی از قسمت هایی که برای کاربر به اندازه ی صفحه اصلی گوشی خود اهمیت دارد، صفحه ی Lock Screen است. معمولا ناتیفیکیشن همه ی برنامه ها در اینجا حضور دارند و باعث شلوغی بیش از حد میشوند. گوگل برای این مسئله راه حلی ارائه داده است.

اندروید 8 اوریو (Android O) نقد و بررسی کامل و ویژگی های جدید

اعلان های جدید به وسیله ی نقطه های رنگی روی آیکون خود اپلیکیشن ها ظاهر میشوند. اما تعداد آنها نشان داده نمیشود. با لمس کردن و نگه داشتن آیکون نرم افزار ها، ناتیفیکیشن ها نشان داده میشوند و میتوانید آنها را پاک کنید.


نشان دادن باتری دستگاه های متصل با بلوتوث

یکی از امکانات خوب اضافه شده به اندروید ۸، نشان دادن سطح باتری دستگاه هایی است که با بلوتوث به موبایل متصل اند. آیکون باتری را در کنار آیکون بلوتوث در قسمت Quick Setting میتوان دید.

برای کسانی که از تجهیزات بلوتوثی استفاده میکنند این یک ویژگی حیاتی است. اکثر کاربران امروزه از هدفون ها و هدست های بیسیم، اسپیکر های بلوتوثی، مچ بند های هوشمند و انواع دیگر تجهیزاتی که به بلوتوث وابسته اند، کار میکنند.


قابلیت پر کردن خودکار فرمها

حتما شما هم با این مشکل روبرو شده اید که اطلاعات تکراری مثل ایمیل و نام کاربری خود را مرتبا باید وارد کنید. این کار در دسکتاپ ها با وجود برنامه های مدیریت پسورد رفع شده است.

قابلیت پر کردن خودکار فرمها در اندروید 8

حال در اندروید ۸ اوریو و با ارائه ی Android Oreo’s Autofill Framework این قابلیت را میتوانیم در گوشی های اندرویدی هم داشته باشیم. با استفاده از نرم افزار های مدیریت پسورد مثل LatsPass و Password1 فرمهای برنامه ها را پر کنیم. دقت کنید که این ویژگی از قبل در مرورگر هایی مثل Chrome وجود داشت، اما اکنون برای اپلیکیشن های مختلف هم ارائه شده است.


اموجی (Emoji) های جدید

بالاخره گوگل هم به فکر طراحی دوباره ی اموجی های قدیمی خود افتاد. شکلک های موجود در اندروید به شکل نیم دایره بودند که جذابیت خاصی نداشتند. اما در اندروید ۸ شکل ظاهری همه ی آنها به دایره تغییر کرده و مجموعه های جدیدی نیز به آنها اضافه شده است.

طراحی دوباره منوی تنظیمات در اندروید 8

قابلیت شناخت شکلک های جدید هم به اندروید ۸ اضافه شده است. یعنی اگر emoji جدیدی برای شما ارسال شود، اندروید آنرا شناسایی خواهد کرد و دیگر به شکل ضربدر نشان نخواهد داد.


طراحی دوباره منوی تنظیمات

منوی تنظیمات هم از آن قسمت هایی است که در اندروید ۸ از نو طراحی شده است. تغییرات ظاهری مثل بزرگ شدن آیکون ها و فونت نوشته ها، به خوانایی و زیبا شدن تنظیمات کمک زیادی کرده اند.

برای اینکه سریع تر به تنظیمات گوشی دسترسی داشته باشیم، قابلیت جستجو از طریق نوار بالای منو، به آن اضافه شده است. البته این قابلیت بسیار کاربردی را در گوشی های قدیمی تر مثل HTC One m7 هم دیده بودیم.

طراحی دوباره منوی تنظیمات

دسترسی راحت تر به ویجت و تنظیمات اپلیکیشن ها

صفحه اصلی در اندروید ۸ اوریو تغییر خاصی در ظاهر نداشته است (به جز منوی Power که طراحی آن را تغییر داده اند). اما با لمس کردن و نگه داشتن آیکون برنامه ها، یک منوی پاپ-آپ ظاهر میشود. توسط این منو میتوان به تنظیمات و همچنین ویجت های موجود برای برنامه دسترسی داشت.


تطبیق پذیری

تطبیق پذیری اندروید 8

تطبیق پذیری در اندروید ۸ بیشتر شده است. میتوان به این مورد اشاره کرد که با انتخاب پس زمینه های روشن و تاریک، بصورت اتوماتیک رنگ نوار اعلان گوشی به سفید و سیاه تغییر میکند.

همچنین آیکون همه ی برنامه ها بصورت تطبیق پذیر طراحی شده اند. یعنی با نصب لانچر ها و رابط های کاربری متفاوت، نمایش آیکون ها با هیچ مشکلی روبرو نخواهد شد. این تطبیق پذیری حتی برای برنامه هایی که پیش فرض گوشی هم نیستند، انجام گرفته است.


ارتقای دستیار گوگل در اندروید ۸

دستیار گوگل یا همان Google Assistant، ارتقا یافته و الان میتواند بهتر شما را یاری کند. دستیار گوگل میتواند اطلاعاتی را در اختیار شما بگذارد که هنوز نمیدانید قرار است به آنها احتیاج پیدا کنید! Google Assistant به شما میگوید چه زمانی از خانه خارج شوید یا اینکه آخرین بار بسته هایتان را کجا گذاشته اید.

اکنون دستیار گوگل میتواند حتی اطلاعات روی صفحه ی موبایل شما را هم بخواند و آنها را تحلیل کند (البته اگر اجازه ی این کار را بدهید). پس به خوبی و با هوش بالا میتواند بفهمد که شما قصد انجام چه کاری را در آینده دارید!

ارتقای دستیار گوگل در اندروید 8

یادگیری ماشین در اندروید ۸

یادگیری ماشین در اندروید 8

در این سیستم عامل یک قابلیت بسیار خوب به نام یادگیری ماشین وجود دارد. یکی از قابلیت های Machine Learning این است که متن ها را آنالیز میکند. میتواند آدرس، شماره تلفن، ایمیل و انواع داده هایی که در متن وجود دارند را تمایز دهد. به عنوان مثال وقتی که ایمیل را از متن کپی کنید، اپلیکیشن های مرتبط با ایمیل را به شما پیشنهاد میدهد.


تصویر در تصویر (PIP)

امکان جذابی که در اندروید ۸ شاهد آن بودیم، Picture in Picture یا همان تصویر در تصویر بود. مثلا اگر در حال تماشای ویدئو باشید و همزمان بخواهید کار دیگری را با موبایل خود انجام دهید، ویدئو به صورت یک تصویر کوچک در پایین صفحه نشان داده میشود و میتوانید در کنار تماشای ویدئو با بقیه ی برنامه ها کار کنید.

تصویر در تصویر (PIP)

به نظر شما، اندروید با اضافه کردن مداوم قابلیت های جدید میتواند ویژگی های ناب آی او اس را هم به دست بیاورد و در این رقابت پیروز شود؟
اگر تجربه ی کار کردن با اندروید ۸ را داشته اید، آن را با ما در میان بگذارید.

درباره نویسنده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا