فایل صوتی: انتخاب بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی اندروید

سلام و خسته نباشید خدمت همه کاربران محترم برنامه چی. توی این فایل صوتی درباره مسئله ای قرار است توضیح بدهیم که سوال بسیاری از کاربران میباشد که قصد دارند به تازگی برنامه نویسی را شروع کنند: بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی اندروید چه لپتاپی است؟
برای اینکه بتوانیم بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی اندروید را با توجه به قیمت و امکانات آنها انتخاب کنیم، اول باید با اجزای مختلف هر کامپیوتر و لپتاپ آشنایی داشته باشیم. برای گوش دادن و دانلود به ادامه مطلب بروید.

سرفصل های این فایل صوتی:
اجزای داخلی یک کامپیوتر
اولین معیار: CPU
معیار دوم: RAM
معیار سوم: گرافیک
معیار چهارم: LCD
معیار پنجم: هارد دیسک
معیار ششم: پورت ها
سوالات خود را بپرسید


پخش آنلاین فایل صوتی

در این فایل صوتی اطلاعات لازم در مورد CPU، گرافیک، رم، هارد و هر قسمت مهم در اجزای کامپیوتر داده میشود تا در انتها شمال بتوانید با توجه به نیاز خودتان در برنامه نویسی، یک لپتاپ مناسب انتخاب کنید.


اجزای داخلی یک کامپیوتر

همه اجزای داخل کامپیوتر مهم هستن و با ایجاد مشکل برای کوچکترین قسمت نیز، کل سیستم کامپیوتر با مشکل مواجه خواهد شد. اما بعضی از قسمت ها معیار ما برای خرید هستند. یعنی اهمیت بیشتری دارند و میتوانند عملکرد کلی کامپیوتر را تحت الشعاع قرار بدهند. پس این موارد در انتخاب بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی اندروید مهمتر هستند و باید توجه بیشتری به آنها داشت.
اجزایی مانند: CPU، رم، گرافیک، نوع مانیتور، نوع هارد و پورت ها، از مهمترین قسمت هایی هستند که باید برای خرید به آنها توجه داشته باشید. پس ابتدا باید اینها را بشناسیم و سپس با توجه به نیاز های خودمان به یک تعادل در معیارها برسیم تا بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی اندروید را انتخاب کنیم.


اولین معیار: CPU

CPU مهمترین قسمت است، زیرا مغز کامپیوتر به حساب می آید. چون همه پردازش هایی که نرم افزار ها به آن نیاز دارند، از طریق CPU  انجام میشود. همچنین این قطعه سرعت بسیار بسیار بالایی دارد. بنابراین برای مشخص کردن قدرت آن، از واحد گیگاهرتز استفاده میشود. این واحد مشخص کننده این است که CPU  ما در یک ثانیه، چند عمل را میتواند همزمان انجام بدهد. CPU هایی که در حال حاضر وجود دارند معمولا بین ۲ تا ۴ گیگاهرتز قدرت دارند، یعنی ۲ تا ۴ میلیون عمل را در یک ثانیه میتوانند انجام بدهند. پس برای مقایسه CPU ها با یکدیگر از این واحد بهره میگیرند هرچه میزان این واحد بالاتر باشد، CPU قوی تر است.
CPU  ها معماری های مختلفی دارند و در این جا نیز قصد نداریم وارد طریقه ساخت آنها بشویم. اما دو شرکت معروف ساخت CPU که شرکت Intel و AMD هستند. اگر لپتاپ ها مورد بررسی قرار داده باشید متوجه می شوید که بیشتر لپتاپ ها از CPU های شرکت intel استفاده میکنند که انواع مختلفی دارند. از core i3، core i5 وcore i7  که هر کدام از این core i ها، مدل های مختلفی دارند. برای تشخیص این مدل ها باید به سایت سازنده لپتاپ یا وبسایت هایی مانند دیجی کالا مراجعه کنید. برای مثال در جدول مشخصات لپتاپ در دیجیکالا، ممکن است عبارت core i7 6700HQ را در قسمت مشخصات CPU ببینید. ۶۷۰۰مدل این CPU در بین سری Corei7 ها را مشخص میکند که هرچه بیشتر باشد بهتر است و HQ در اینجا به معنی بالاترین سطح پردازشی این سری میباشد. (البته طبیعتا هرچقدر قدرت بالاتر برود، مصرف انرژی آن نیز بیشتر خواهد شد).
در نسل های جدید CPU ها قدرت پردازش افزایش پیدا کرده و میزان مصرف باتری کاهش می یابد و حجم انها نیز کاهش می یابد پس اعداد و حروفی که بعد از core i نوشته میشوند مشخص کننده مدل پردازش دهنده در یک سری خاص می باشد که در آن M پائین ترین سطح پردازش، U پردازش متوسط و HQ بالاترین سطح پردازش را بین یک سری داراست.


معیار دوم: رم (RAM)

دومین چیزی که باید در هنگام خرید بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی اندروید به آن توجه کنیم مقدار رم دستگاه ماست. وقتی یک نرم افزار در حال اجرا میباشد، به یک سری اطلاعات نیاز دارد که پردازنده باید آنها را پردازش کند. این اطلاعات باید از کجا بیاید؟ از جایی که نرم افزار روی آن نصب شده است. یعنی هارد دیسک! اما اینجا یک مشکلی وجود دارد: سرعت CPU بسیار بالا میباشد (دو تا چهار میلیون پردازش در یک ثانیه!) اما سرعت هارد به اندازه CPU نیست. پس اینجا باید یک واسطه وجود داشته باشد که اطلاعات را از هارد دریافت کند، روی خودش ذخیره کند و سرعت آن هم با CPU برابر باشد. این واسطه باید اطلاعات را به سرعت به CPU بفرستد و بعد از پردازش، دوباره این اطلاعات را از CPU پس بگیرد و در هارد ذخیره کند. این دستگاه واسطه رم (RAM) نام دارد.

برای انتخاب رم به دو نکته باید توجه کرد: ۱-ظرفیت آن ۲-سری DDR آن.
تاکنون ۲ سری DDR ساخته شده که عبارتند از: DDR3 و DDR4. مدل های DDR4 توان پردازش و سرعت بالاتری دارد و بسیار موثر تر از DDR3 میتواند کار کند. پیشنهاد ما این است که از رم های DDR4 استفاده کنید. زیرا قابلیت های بالاتری نسبت به DDR3 دارند و مورد دوم اینکه خود رم های DDR4 نیز خیلی جدید نیستند و نسل های جدید تر و پیشرفته تر در حال ورود به بازار هستند.
مورد بعدی درباره رم ها ظرفیت آنهاست که معمولا بین ۲ تا ۱۶ گیگابایت میباشد. هر چقدر ظرفیت رم بالاتر باشد CPU راحت تر کار میکند و میتوانید بصورت همزمان برنامه های بیشتری را روی کامپیوتر خود نصب کنید.


معیار سوم: گرافیک

گرافیک نیز مانند CPU کار پردازش را انجام میدهد اما پردازش داده های تصویری. یعنی خروجی گرافیک مستقیما روی LCD نمایش داده میشود و بیشترین استفاده از گرافیک در بازی ها میباشد. چون بازی ها نیاز به یکسری پردازش های تصویری سنگین دارند و مستقیما گرافیک را درگیر میکنند. پس در واقع هرچه گرافیک کامپیوتر بالاتر باشد، بازی ها و بطور کلی تصاویر با کیفیت بهتری اجرا خواهند شد. برای مقایسه گرافیک ها با یکدیگر از معیار گیگاهرتز استفاده میشود. اما در کنار ظرفیت که با واحد گیگاهرتز سنجیده می شود، باید به سری های کارت گرافیک که به آن GDDR گفته میشود نیز توجه کرد. در حال حاضر در بازار دو مدل GDDR3 و GDDR5 موجود هستند. در هنگام خرید بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی اندروید دقت داشته باشید: هرجا برای کارت گرافیک گفته می شود ظرفیت ۲ گیگاهرتز معمولی است، منظور همان GDDR3 می باشد.
قدرت GDDR5 بسیار بالاتر از GDDR3 است و هر ۱ گیگابایت از GDDR5 به اندازه ۴ گیگابایت GDDR3 توان پردازشی دارد. دلیل آن هم سرعت بالاتر و تکنولوژی بهتری است که برای آن استفاده شده است. گرافیک جز قطعات گرانقیمت به حساب می آید که هر چقدر حرفه ای تر باشد قیمت لپتاپ را هم بالا تر میبرد. کلمه دیگری که در مشخصات گرافیک ها با آن روبرو میشوید، fps است. این کلمه مخفف Frame Per Second یا تعداد فریم هایی است که گرافیک میتواند در یک ثانیه نشان بدهد و هرچه این عدد بالاتر باشد، تصویر نرم تر حرکت کرده و کیفیت کلی بالاتر میرود. تا کنون دو مدل ۶۰fps و ۳۰fps برای گرافیک ها ساخته شده است. البته باید LCD شما قابلیت پشتیبانی از خروجی گرافیک را دارا باشد. این مورد در لپتاپ ها توسط کارخانه سازنده بررسی میشود اما در مورد کامپیوتر های Desktop باید خودتان این نکته را رعایت کنید.


معیار چهارم: LCD

اولین مورد در انتخاب LCD  رزولوشن آن است. رزولوشن را اینگونه تعریف میکنیم: تعداد پیکسل هایی که در یک اینچ مربع از صفحه قرار دارد. رزولشن Full HD یعنی تراکم پیکسلی ۱۹۲۰*۱۰۸۰٫ یعنی ۱۹۲۰ پیکسل در طول صفحه نمایش و ۱۰۸۰ پیکسل در عرض صفحه نمایش وجود دارد. رزولوشن های جدیدی هم در بازار مجود شده اند. مانند ۴K و ۵K. مثلا ۴K تقریبا ۴ برابر Full HD تراکم پیکسلی دارد، کیفیت آنها خیلی بالاتر میباشد ولی در عین حال مصرف باتری آنها هم بسیار بالاتر است.یعنی اگر لپتاپ شما ۴k باشد، سریع تر باتری خالی میکند.
دومین مورد که باید به آن توجه کنید، تکنولوژی ساخت صفحه نمایش است. امروز اگر در بازار بروید، لپتاپ های ارزان قیمتی را ممکن است پیدا کنید که اتفاقا سیستم های قوی هم دارند فقط کافی است مشخصات آنها را بخوانید تا متوجه بشوید که صفحه نمایش آنها با تکنولوژی TFT ساخته شده است. TFT همان تکنولوژی قدیمی ساخت صفحه نمایش است که شرکت نوکیا در گوشی های قدیمی خودش از آن استفاده میکرد. این مدل صفحه نمایش ها زاویه دید کمی دارند و اگر به صفحه نمایش خود کمی کج (مایل) نگاه کنید، تصویر تیره خواهد شد. اگر هم زاویه را بیشتر کنید صفحه کلا سیاه میشود و چیزی را نمیتوانید ببینید. TFT هم کیفیت را کاهش میدهد و هم شما بسیار اذیت میکند.
الان معمولا در لپتاپ ها و گوشی های رده بالاتر، از تکنولوژی IPSLCD استفاده میشود. IPS زاویه دید نزدیک به ۱۸۰ درجه دارد و از هرجایی که به آن نگاه کنید تصویر را بدون افت کیفیت خواهید دید. کیفیت کلی تصاویر و جزئیات آنها هم بسیار بیشتر است. پس توجه داشته باشید که اگر میخواهید بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی اندروید را تهیه کنید، حتما از نمایشگر های IPS استفاده کنید.


معیار پنجم: هارد دیسک

هارد دیسک همان فضایی است که برای ذخیره سازی موسیقی، فیلم، برنامه ها و هر اطلاعاتی که روی کامپیوتر شما وجود دارد. در هارد، مهمترین مسئله ظرفیت است! در حال حاضر معمولا از هارد های ۱ یا ۲ ترابایت و جدیدا بالاتر از ۲ ترابایت استفاده میکنند. دو مدل هارد داریم:۱-HDD: که مخفف Hard Disk Drive است. یعنی هارد هایی که داخل آنها یک دیسک سخت در حال چرخش هست. ۲-SSD: این هارد ها مانند فلش مموری ساخته شده اند و قطعه چرخانی در داخلشان وجود ندارند. اطلاعات در آنها روی یک سری مواد شیمیایی ذخیره و بازخوانی میشوند.
SSD  مخفف Solid State Drive می باشد که معنی آن “درایو حالت جامد” است. سرعت SSD نسبت به HDD بسیار بالاتر میباشد اما ضعف هایی هم دارد. مثلا: قیمت بالا و عمر محدود این هارد ها که بیشتر ۳ یا ۴ هزار بار قابلیت ورود و برداشت اطلاعات را ندارند و بعد از آن منقضی میشوند. ولی هارد های HDD قیمت مناسب و عمر بالاتری دارند اما در عوض سرعت آنها پایین تر است و در برابر ضربه بسیار حساس هستند. زیرا اگر کوچکترین آسیبی به دیسک چرخان داخلش وارد شود، همه ی اطلاعات آن از بین خواهد رفت. (اطلاعات بیشتر در فایل صوتی توضیح داده شده است).


معیار ششم: پورت های لپتاپ

باید به پورت های روی لپتاپ هم توجه داشته باشید. الان دیگر داشتن پورت های USB3.0 دیگر ویژگی خیلی پیشرفته ای به حساب نمی آید. یعنی اگر لپتاپی فقط پورت های USB2.0 داشت، به شما پیشنهاد میکنیم اصلا به خرید آن فکر نکنید. زیرا اکثر دستگاه های امروزی با USB3.0 کار میکنند و سرعت آن هم بسیار بالاتر است. جدیدترین پورتی هم که به لپتاپ ها اضافه شده است، USB Type-C میباشد که سرعت آن حدود ۵ تا ۷ گیگابایت بر ثانیه است. این پورت فقط روی لپتاپ های جدید و رده بالا و گوشی های جدید قرار دارد.


حال سوال این است چه سیستمی را باید انتخاب کرد؟

ما در این فایل صوتی درباره برنامه نویسی صحبت میکنیم. بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی اندروید را هم باید مناسب با همین نیاز تهیه کنیم. بهتر است بدانید حین نوشتن برنامه و تست کردن آن، معمولا نیاز به قدرت پردازشی بالایی میباشد. یعنی با توجه به بودجه ای که دارید سعی کنید CPU و RAM حرفه ای تری را انتخاب کنید. البته در لپتاپ ها یک جای خالی برای ارتقای رم وجود دارد ولی CPU را نمیتوان به همن راحتی ها آپگرید کرد و به همین خاطر معمولا اینکار انجام نمی دهند. اگر هم قصد دارید کار های گرافیکی انجام بدهید، مانند طراحی لوگو و تدوین و کلا هر کاری که با تصویر در ارتباط هست، باید سعی کنید لپتاپی با قابلیت های گرافیکی بالا تهیه کنید.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]اگر دنبال یک پکیج هستید که هر دوی اینها را در کنار ه داشته باشد، باید به سراغ لپتاپ های گیمینگ (مخصوص بازی) بروید. گیمر ها همیشه خوش به حالشان است. هر وسیله ای که برای آنها تهیه میشود، همیشه حرفه ای ترین تکنولوژی ها (و متاسفانه گرانترین قیمت ها) را به خود اختصاص میدهد.[/box]
اما در نهایت باید بر اساس نیاز، اطلاعاتی که از کامپیوتر دارید و بودجه یک تعادل برقرار کنید و سپس اقدام به خرید بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی اندروید کنید.


سوال خود را بپرسید

امیدواریم توانسته باشیم به سوالات شما کاربران عزیز در مورد انتخاب کردن بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی اندروید تا حد ممکن پاسخ داده باشیم. اگر باز هم در این مورد سوالی داشتید میتوانید از قسمت نظرات همین پست، کانال تلگرام، پیج اینستاگرام و صفحه های شبکه اجتماعی برنامه چی، سوال خود را بپرسید و ما در اسرع وقت به آنها پاسخ میدهیم. ممنون از همراهی شما.

درباره نویسنده

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا