کتابخانه ها در برنامه نویسی اندروید

کتابخانه (Library) چیست؟ بررسی کتابخانه ها در اندروید

کتابخانه یکی از مفاهیم ضروری در برنامه نویسی و مخصوصا برنامه نویسی اندروید است. کتابخانه یا Library از اصطلاحاتی در برنامه نویسی است که زیاد آن را میشنوید. علاوه بر شنیدن، کار های زیادی هم قرار است با آنها انجام دهید. اصولا library ها چیزهایی هستند که کد نویسی را راحت تر کرده و پایداری آنها را بالاتر میبرند. با برنامه چی برای بررسی و آشنایی با کتابخانه ها در برنامه نویسی اندروید همراه باشید.

این مقاله دارای قسمت های زیر است:
کتابخانه چیست؟
چرا باید از کتابخانه استفاده بکنیم؟
وجود کدهای پیش ساخته
پایداری بالاتر
امنیت بالاتر
از کجا پیدا کنیم؟
اضافه کردن کتابخانه به پروژه اندروید
نظر شما چیست؟


کتابخانه چیست؟

کتابخانه در برنامه نویسی اندروید چیست؟

کتابخانه مجموعه ای از قوانین و کدهای پیش ساخته است که میتوانید از آنها استفاده کنید. لطفا قبل از خواندن این مقاله، مقاله های “برنامه نویسی ماژولار” و “فریم ورک ها در برنامه نویسی اندروید” را مطالعه کنید. کتابخانه ها در اکثر زبان های برنامه نویسی وجود دارند. اما نوع library های هر زبان با یکدیگر متفاوتند. کتابخانه ها توسط برنامه نویسان در سراسر دنیا نوشته شده اند. میتوانید از آنها برای کامل کردن اپلیکیشن خود استفاده کنید. این مجموعه ها در دسترس همه ی توسعه دهندگان اندروید قرار دارند.

همچنین کتابخانه ها میتوانند یک سری ویژگی ها را به برنامه نویسی اندروید اضافه بکنند. به عنوان مثال، ممکن است عمل تفریق را به صورت پیشفرض نتوانید در برنامه نویسی اندروید انجام بدهید. (تاکید میکنم که این یک مثال است). اما بعد از اضافه کردن library های مخصوص، میتوانید از تفریق کردن در کدنویسی های خود استفاده کنید. بنابراین به طور کلی میتوانند برنامه نویسی را برای ما آسان تر کنند.


چرا باید از کتابخانه استفاده بکنیم؟

چرا باید از کتابخانه اندروید استفاده کنیم؟

کتابخانه ها مزایای زیادی برای برنامه نویسی اندروید دارند. وجود آنها از چیزهایی است که خیال شما را در برنامه نویسی اندروید بسیار آسوده تر میکنند. با این مزایا آشنا خواهیم شد:


وجود کدهای پیش ساخته

کتابخانه ها دارای کد هایی هستند که توسط برنامه نویس های دیگر جهان نوشته شده اند. وجود این مجموعه ها باعث میشود که ساخت اپلیکیشن برای شما بسیار راحت تر باشد. اپلیکیشن های اندروید معمولا از ماژول های زیادی ساخته میشوند.

وقتی بدانید که مجموعه های متفاوتی از کدها از قبل وجود دارند، میتوانید ماژول ها را با سرعت بیشتری بسازید. همچنین امکان انتخاب بین چندین مدل مختلف از کدها فراهم است. این کدها به سرعت ساخت اپلیکیشن کمک بسیار زیادی میکنند. زیرا دیگر لازم نیست همه ی ماژول ها و قسمت های ریز و درشت اپلیکیشن را از صفر بنویسید.


پایداری بالاتر

کتابخانه ها امتحان خود را پس داده اند. این کدهای پیش ساخته در همه ی جهان منتشر شده اند. بنابراین میلیون ها بار مورد اجرا و تست قرار گرفته اند. پس اگر اشکالی در آنها وجود داشته، به خوبی برطرف شده است. از این رو میتوانند پایداری و ثبات بیشتری را برای شما به ارمغان بیاورند. تقریبا میتوان به کدهای پیش ساخته ای که در library ها وجود دارند اطمینان داشته باشید که دارای باگ یا اشکال خاصی نیستند.


امنیت بالاتر

برای حفظ امنیت اپلیکیشن باید از قوانین خاصی پیروی کنید. کتابخانه ها در مجموعه ی خود دارای قوانینی هستند که گاهی میتوان آنها را به عنوان فریم ورک شناخت. این قوانین باعث میشوند که ویژگی ها و امکانات اپلیکیشن از حدود خاصی تجاوز نکنند. همچنین میتوانند کمبودهای کدهایی که ما نوشته ایم را پوشش دهند. بنابراین در چهارچوب این قوانین میشود اپلیکیشن را تا حد زیادی ایمن کرد.


از کجا پیدا کنیم؟

کتابخانه های اندروید را از کجا پیدا کنیم؟

به لطف اینترنت، کتابخانه های برنامه نویسی اندروید به راحتی قابل دسترس هستند. میتوانید با یک جستجوی ساده در گوگل، آنها را پیدا کنید. البته در ایران هم سایت هایی وجود دارند که library های اندروید را برای دانلود قرار داده اند. اما معروف ترین سایت بین المللی که در در زمینه ی اشتراک پروژه های اندروید و library ها فعالیت میکند، GitHub است. با مراجعه به این وبسایت و جستجوی کلمه ی Android Library میتوانید آنها را دریافت کنید.


اضافه کردن کتابخانه به پروژه اندروید

اضافه کردن کتابخانه به پروژه اندروید

برای اضافه کردن کتابخانه های مختلف به اپلیکیشن، راه های مختلفی وجود دارد. اما یکی از روشها استفاده از راه آنلاین است. شرکت گوگل مرتبا جدیدترین کتابخانه های اندروید را منتشر و بروز رسانی میکند. میتوانید لینک این library ها را درون پروژه های خود وارد کنید. یا اینکه میتوانید فایل های کتابخانه را، که پسوند JAR دارند، به پروژه های خود بصورت دستی اضافه کنید.

همه ی راه های پیدا کردن library ها و روش های اضافه کردن آنها به اندروید استودیو را میتوانید در کتاب الکترونیکی “کتابخانه های اندروید” که به زودی از وبسایت برنامه چی منتشر خواهد شد، به راحتی یاد بگیرید.


نظر شما چیست؟

شما تا به حال از library ها در برنامه نویسی اندروید استفاده کرده اید؟ بهترین کتابخانه هایی که برای اندروید میشناسید یا استفاده کرده اید کدام ها هستند؟ تجربه های خود قبل و بعد از آشنایی با library ها در برنامه نویسی را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.


منابع بیشتر برای مطالعه

میتوانید از منابع زیر برای مطالعه بیشتر در این زمینه استفاده کنید:

درباره نویسنده

12 در مورد “کتابخانه (Library) چیست؟ بررسی کتابخانه ها در اندروید”

  1. سلام خیلی خیلی ممنون از آموزش های خوبی که تو سایت قرار دادید.واقعا این آموزش ها به من که تازه میخوام وارد این مسیر بشم خیلی کمک میکنه.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا